Prijedorski vatrogasci u akciji: Spasili mačku sa drveta, hvatali zmiju u kokošinjcu

Prijedorski vatrogasci danas su u centru grada mačku spustili sa visokog bora sa kojeg više dana nije mogla da siđe, dok su prethodnog dana u obližnjim Saničanima spasavali kokoške od zmije.

Vođa grupe vatrogasaca Mario Radinović rekao je Srni da su intervenisali po pozivu u Ulicu Jovana Raškovića, te da su koristili auto-ljestve jer je osušeno, tanko stablo bora dosezalo do trećeg sprata zgrade.

On kaže da je poučen ranijim iskustvom u spasavanju životinja ponio torbu u koju je ubacio mačku.

Radinović napominje da su prije oko dvije godine vatrogasci spasavali psa iz provalije na Kozari.

“Spustili smo se 18 metara konopcima sa specijalnom koturačom i pripadajućim kaiševima za spasavanje iz dubina. Pas je bio kooperativniji od današnje mačke, ali nisam imao gdje s njim. Ne možete ga vezati za sebe, niti uzeti u ruku jer se ne možete penjati uz pomoć samo jedne ruke. Kolega mi je spustio torbu u kojoj držimo pojaseve i pas je ušao, dok je mačka bila sumnjičava i nije bilo lako ubaciti je u torbu”, priča Radinović.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79