Prijeti kolaps: Ako se hitno ne okonča, štrajk ljekara u Kantonu Sarajevo može trajati do besvijesti!

O ovoj vručoj temi u Regionalnom dnevniku govorio je Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo

I dalje traje štrajk radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo. Stavovi građana, koji najviše trpe zbog nedostatka dogovora sindikata i vlasti, podijeljeni su.

Predstavnici Sindikata i Vlade Kantona Sarajevo nekoliko puta su se sastajali, kako bi došlo do kompromisa, no dogovor nije postignut.

O ovoj temi je u Regionalnom dnevniku govorio Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo.

– Predugo ovo traje. Nismo znali da ćemo imati ovakvu situaciju sa ovom vlašću. Trebamo sa doktorima sjesti i prevazići ove probleme. U ovom trenuttku sindikat doktora medicine je nereprezentativan i ne mogu nastaviti borbu – kazao je Selimić.

– Sada mogu to prevazići preko sindikata koji vodim ja. Tako ćemo prevazići situaciju u kojoj se doktori ne mogu boriti za svoju reprezentativnost… Ako vlast ne pristane na naše uslove, imamo tužbu iz 2017. koju smo dobili ove godine – kazao je Selimić

– Također imamo i rješenje Kantonalnog suda Sarajevo o diskriminaciji, pa se i taj proces nastavlja – dodao je

Selimić ističe i da se štrajk mora što prije okončati zbog pacijenata, a inače “može trajati do besvijesti”.

Tvrdi i da ova vlast u zdravstvu KS ništa nije uradila, kao ni resorno ministarstvo. Ništa što bi pacijenti osjetili.

– Kupiti nekoliko kamiona, otvoriti pedijatriju, presjeći nekoliko vrpci, to je grebanje po površini zdravstva. Ministarstvo je trebalo raditi reformu, međutim nemamo ništa, a ovi sada rade isto ono što su i drugi radili proteklih 27 godina – ističe Selimić.

– Obim posla je visok za ono što podrazumjeva štrajk, jer mi poštujemo pacijente – poručuje na kraju razgovora za BHRT.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79