Prijetio da će se baciti pa se spustio sa zgrade i pobjegao

KAKO JE JUTROŠNJI IZGREDNIK SA KROVA PREVARIO POLICIJU I SVE SLUŽBE Iako je vrh policije s njim pregovarao, uspio im je neopazice pobjeći – evo kako i kuda!

Nevjerojatna priča dogodila se jutros na Trgu Petra Zoranića u Zadru.

Muškarac se nalazio na krovu i prijetio da će se baciti, no istodobno se čvrsto držao uz zid, koji je visočiji od dva postojeća krova.

Na visočijem dijelu zida postoji i prozor, te su na pregovore s rastrojenim muškarcem došli načelnik Prve policijske postaje Zadar Elvis Perinčić i pomoćnik za krim policiju iz iste postaje Marin Mrkić.

Istodobno je na trgu vladalo opsadno stanje: stigli su vatrogasci u velikom broju, napuhali su balon za spašavanje velikih dimenzija, stigla je Hitna pomoć, policija… Osim velikog broja uniforma i njihovih vozila, na Trgu Petra Zoranića praktično nije bilo ljudi.

Bilo je oko osam sati.

Situacija je bila dramatična. Muškarac je na trenutke šetao krovom i ljutio se na ljude koji ga gledaju sa trga, a na trenutke je razgovarao sa policijom.

Odjednom je nestao na drugu stranu krova.

On je svima jednostavno – pobjegao.

Kad je došao na drugu stranu krova, sa toga mjesta je lako mogao sići na nižu razinu, na najviši kat „portuna“ u kojem se nalaze ‘Obala i lučice’ i druge prostorije.

Tu je prošao kroz prozor koji je bio otvoren i našao se na stepenicama.

Mirno je sišao u prizemlje, izašao iz zgrade Medulićeva 2 sa koje se nekoliko trenutaka ranije htio baciti, te odšetao prema Varoši.

 

Zašto je to svima promaknulo?

Zato što je napuhani sigurnosni balon bio toliko velik da je pokrio cijelu Medulićevu ulicu na njezinom početku, gdje je trg, a i visok je, tako da je nemoguće vidjeti što se u ulivci događa.

Građanin kojemu se žurilo i koji je otišao okolo kako bi ušao u tu zgradu i kupio parkirnu kartu u ‘Obalama i lučicama’, uzbuđen se vratio na trg i rekao policiji da je vidio „muškarca sa krova“.

– Ljudi, pa mi smo se upravo sreli na stepenicama te zgrade, ja sam išao po parkirnu kartu, a on je lijepo mirno silazio. Još mi je rekao „Bog“. I ja sam njega pozdravio. Da, onaj sa krova, u kaputu, izbrijan s obje strane glave – uzbuđeno je govorio čovjek.

Pitali smo policiju imaju li policijske službenike i sa druge strane Medulićeve. Nismo dobili odgovor, no vrlo skoro, u ‘Obalu i lučice’, došli su policijski inspektori.

Tamo ih je djelatnik ‘Obala i lučica’ odveo do dijela krova i prozora kojima se izgrednik spustio i mirno sišao, prenosi Zadarski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79