Prijetnja Moskve: Kritika odlaska Komšića i Bećirovića u Ukrajinu

Povodom učešća predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i člana Predsjedništva BiH Denis Bećirovića na Krimskoj platformi u Kijevu, ambasada Rusije u našoj zemlji žestoko je reagovala.

Iz Ruske ambasade tvrde da su Krim i grad Sevastopolj “ujedinjeni” s Rusijom u skladu sa međunarodnim pravom.

“Stoga prisustvo ovakvim skupovima doživljavamo kao otvoreno neprijateljski čin. Svaki oblik pridruživanja pomenutoj inicijativi smatramo napadom na teritorijalni integritet Ruske Federacije. Zadržavamo pravo da odgovorimo na neprijateljske akcije”, saopćili su.

Zamjerili su članovima Predsjedništva BiH Komšiću i Bećiroviću učešće na komemorativnim događajima u Buči još jednom negirajući zločine koji su se tamo dogodili.

Ambasada se složila sa članicom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović da je posjeta druga dva člana Predsjedništva privatna i da nije odobrena od Predsjedništva BiH.

“U tom kontekstu, izjava jednog od članova Predsjedništva BiH da ‘Bosna i Hercegovina time izražava podršku Ukrajini” nije samo manifestacija megalomanije, već i grubo kršenje Ustava BiH, a samim ti i Dejtonskog mirovnog sporazuma”, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79