prijetnje upućene Saneli Prašović: Treba te kamenovati, nije metak skup

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i članica Komisije za sigurnost ovog doma Sanela Prašović objavila je na Facebooku jezive poruke koje su joj ovih dana upućene nakon što je objavila da podržava i da će ići na povorku ponosa 8. septembra u Sarajevu.

– Kao članica Komisije za sigurnost PD Parlamenta FBiH, pozivam sve policijske institucije i agencije da, u skladu s dužnostima koje imaju, provedu sve potrebne aktivnosti na osiguranju povorke ponosa, koja će se održati u Sarajevu 8. septembra/rujna 2019. godine.

Zahvaljujem svim građanima na porukama i komentarima koje su jučer uputili meni osobno, članovima moje porodice te LGBTI zajednici.

Zbog takvih radikalnih i fašističkih stavova – JA ĆU BITI NA POVORCI PONOSA.

Posebno zahvaljujem na stavu/komentaru “NIJE METAK SKUP”, ali i na onim brojnim drugim u kojima se navodi da mene, kao i druge učesnike povorke ponosa, treba isprebijati, na kolac nabiti, istući itd., te pozivam Tužilaštvo KS da, u saradnji s policijskim agencijama, rade svoj posao za koji su plaćeni.

Koristim prigodu i da odgovorim na sve brutalne komentare s izrečenim prijetnjama.

Dakle, ja sam rođena u ovom gradu, u ratu sam bila i u rovovima, slobodno živim i koračam Sarajevom, nikome neću dozvoliti da mi prijeti niti da ugrozi sigurnost moje porodice ili moju sigurnost, jer sam glasno rekla da se borim za jednaka prava svih građana.

Prijetnje me nisu uplašile.

Uvrede me nisu povrijedile.

Niko u ovoj državi ne može i ne smije ugrožavati nikoga i stoga vjerujem da će pravosudne i policijske institucije uraditi svoj posao profesionalno.

Svi građani, uključujući i one koji pripadaju LGBTI zajednici, moraju živjeti u ovoj državi bez ugrožavanja sigurnosti, bez straha i bez diskriminacije.

Vidimo se na povorci ponosa – navela je u svom statusu Prašović te objavila fotografije dobivenih prijetnji, prenosi Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79