Prijevoznik pljačkao vlastite kamione, ukravši robe u vrijednosti od 450.000 eura

Prijevoznik koji potkrada vlastite kamione nesumnjivo je zanimljiva tema. Policija ga je već uhitila i prijeti mu dugogodišnji zatvor.

Transportno poduzeće Przytoczna (Poljska) služilo je za kriminalne poslove vlasnika. Između ostalog prevozili su odjeću, obuću, elektroniku i ručni alat. Međutim, problem je što su sredinom 2019. tereti počeli konstantno nestajati. Konstantne krađe navele su policiju na tajnu istragu, a ukupni gubici bili su preko 2,5 milijuna zlota odnosno 450.000 eura. Stoga je policija iz Międzyrzecza pokrenula široku istragu, a podršku je pružilo i sjedište iz Gorzówa Wielkopolskog.

Sumnje policajaca konačno su pale na samog prijevoznika, pretpostavljajući da krađe organizira vlasnik. Ključni dio istrage stoga je bio ulazak u prostorije tvrtke, zajedno s pretragom obližnjih garaža i stanom vlasnika tvrtke. Tada su pronađene velike količine ukradene robe, toliko robe da je policajcima trebalo nekoliko dana da je popišu. Također je podnešen zahtjev za istražni zatvor za osam osoba: vlasnika tvrtke, članova njegove obitelji i zaposlenika s najviše povjerenja.

Sedam ljudi već je saslušalo optužbe za djelovanje u organiziranoj kriminalnoj skupini koju je vodio 56-godišnji vlasnik transportne tvrtke. Zbog toga može biti u zatvoru do 10 godina. U slučaju ostalih šest osoba, rješenje o privremenom pritvoru doneseno je na razdoblje od tri tjedna do tri mjeseca. Za to vrijeme policija će prikupiti daljnje dokaze i provjeriti je li skupina uključivala i druge subjekte prenosi Kam-Bus.

Koliko u prosjeku zarađuju vozači kamiona?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79