Prikupljeno 500.000 eura za liječenje Abaza i Rifata Kardovića

Porodica Faruka Kardovića objavila je da su prikupljena sredstva za liječenje dječaka Abaza (osam godina) i Rifata (šest godina) koji su oboljeli od rijetke i teške bolesti.

Prema procjeni ljekara, liječenje se mora sprovesti u inostranstvu, a da bi se dječaci oporavili neophodna je transplatacija koštane srži. Za čitav proces je potreban novčani iznos od 500.000 eura.

“Zahvaljujemo se svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Rožaja, Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestovali u donacijama za liječenje naših hrabrih dječaka Abaza i Rifata Kardovića. Zahvaljujemo se svima koji ste bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost ujedinili sve nas predvođeni jednim ciljem – da pomognete u liječenju i spašavanju dva mala života. Ulili ste nam snagu, vjeru, nadu i pokazali bezuslovnu HUMANOST. HVALA VAM plemeniti ljudi, prijatelji, što ste se odrekli svojih dnevnica, dijela skromnih zarada, odložili svoje planove, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i u suzama upućivali molitve za naša dva mala heroja. Hvala, predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija, Javnim ustanovama, učenicima i privrednicima”, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

Porodica je posebnu zahvalnost izrazila svima koji su se ponudili da doniraju svoju koštanu srž.

“Obavještavamo javnost da prikupljena sredstva i sredstva čija je uplata najavljena dostižu traženi iznos od 500.000 koji je prema procjeni i iskustvu liječenja od Adrenoleukodistrofije ljekara specijalista iz Beograda i Holandije potreban za liječenje ove bolesti. Porodica Kardović će obavještavati javnost o svim nastalim troškovima liječenja putem internet stranice ‘kardovic.com’. Ukoliko dospjele uplate pređu iznos veći od 500.000€, porodica Faruka Kardovića će proslijediti humanitarnim organizacijama, fondacijama i djeci koja boluju od rijetkih bolesti o čemu će javnost biti redovno obavještavana. Nadamo se da ćemo dobiti ovu bitku koju vodimo svi zajedno i da će Abaz i Rifat moći kao i sva djeca da imaju bezbrižno i zdravo djetinjstvo”, navela je porodica Kardović.

  Crna Gora se sprema za patriotski skup, ne zna se je li odobren ni ko ga je prijavio

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79