Prilika za dobro djelo: Teške životne priče porodica Jašarević i Mrgić iz Ilijaša

U toku jučerašnjeg dana, a na poziv građana, ispred Redakcije portala ILIJAS.info, obišli smo dvije porodice o kojima smo već pisali u nekoliko navrata.

Radi se o porodici Jašarević iz Ljubnića i porodici Mrgić iz Novog naselja u Ilijašu.

Ovom prilikom apelujemo na sve ljude koji su u mogućnosti, da svojim novčanim prilogom pomognu ove dvije porodice jer im je pomoć itekako potrebna. U to se možete uvjeriti ukoliko lično posjetite ove porodice. Također, svaki ostali vid pomoći u vidu hrane ili odjeće je dobrodošao.


PORODICA JAŠAREVIĆ (LJUBNIĆI)

“Živimo od pomoći dobrih ljudi, nekad nam neko pomogne”, rekla je Nermina.

Nermina moli sve dobre ljude koji žele pomoći da joj se jave na broj telefona 060/306-6400.


PORODICA MRGIĆ (NOVO NASELJE, ILIJAŠ)

Peteročlanoj porodici Mrgić iz Ilijaša potrebna je pomoć svih dobrih ljudi.

Majka Adisa Mrgić je jako bolesna i nije sposobna za rad. Trenutno žive kao postanari u Novom naselju u Ilijašu na adresi “Novo naselje br. 62”.

Otac je prinuđen da svaki dan prikuplja plastiku i željezo iz kontejnera. Adisa je majka troje djece, Jasmine (15), Amara (9) i Sumeje (4).

Trenutno su im najpotrebnije osnovne namirnice za život (hrana i brašno) te odjeća za njenu djecu.

Adisa nam je rekla da stvarno ne bi tražila pomoć da zaista ne mora jer njena djeca nemaju šta da jedu.

Ovim apelom bi zamolili sve ljude koji imaju viška hrane i odjeće, da odu na adresu te uruče humanitarnu pomoć i uvjere se u trenutno stanje porodice Mrgić.

Kontakt telefon Adise je 061 084 841. Za one koji ne znaju kako da dođu na adresu, neka kontaktiraju redakciju portala ILIJAS.info koja će također pomoći ovoj porodici sa prilogom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79