Prilikom obnove ceste na Alipašinom Polju u posipnom materijalu dovukli i granatu

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite danas imaju pune ruke posla, još jedna mina pronađena je na Alipašinom Polju.

Naime, na području općine Novi Grad vrši se obnova saobraćajnice te je u posipnom materijalu dovezena belgijska kumulativna mina Energa.

Ovu informaciju potvrdio je za Faktor direktor FUCZ Fahrudin Solak.

Istakao je da je skoro svaki dan uposlenika FUCZ takav da se na raznim lokacijama pronalaze mine, granate i druga eksplozivna sredstva i da se uklanjaju.

– Neminovno je to u BiH i tako će biti još dugi niz godina. Firma koja izvodi radove dovezla je posipni materijal i jedan od radnika je uočio granatu. Pozvali su nas, mi smo granatu uklonili. Da se nije uočila mogla je biti ugrađena u asfalt, u saobraćajnicu – pojašnjava Solak.

Ističe kako je slična situacija bila i prije nekoliko godina na Skenderiji prilikom obnove ceste.

– Provjerit ćemo mjesto odakle je posipni materijal dovezen da se slučajno ne desi ponovo ista situacija – zaključio je Solak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79