Prilikom pokušaja ulaska u Srbiju uhapšen Edin Vranj. Sumnjiče ga za ratne zločine

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije. Uhapšen je na Graničnom prijelazu Uvac.

“Maločas sam uhapšen u Priboju na GP Uvac i sprovode me u Beograd bog ratnog zločina”, napisao je Vranj, piše Istraga.

“Trenutno sam u policijskoj stanici u Priboju. Privatno sam krenuo u Srbiju, u Sandžak, u kada sam došao na GO Uvac – uhapšen sam. Očekujem da mi svakog trenutka oduzmu telefon. Pokušajte alarmirati ambasadu BiH”, kazao je Vranj prije nego je prekinuo razgovor.

Glas Srpske je u martu 2014. godine objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijela Tužilaštvu BiH  izvještaj protiv tadašnjeg direktora direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himze Selimovića, zatim Edina Vranja koji je godinama ovavljao funkciju načelnika Sektora krim policije FUP-a i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu.

Izvor  Glasa Srpske naveli su tada lda je Vranj prijavljen zbog sumnje da je počinio ratne zločine u mjesima Strmica i Međeđa. Tužilaštvo BiH nikada nije podiglo optužnicu. No, nakon toga se ukljičilo Tužilaštvo iz Srbije koje je izdalo nalog za hapšenje Edina Vranja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79