Prim. dr. Alić potvrdio pisanja Crne Hronike o uznemiravanju studentice: “Jesam, nije to ništa ozbiljno”

Nakon što je portal Crna Hronika objavio ispovijest studentice Medicinskog fakulteta u Tuzli, koja je prijavila svog mentora na kliničkom stažu, javio se i prozvani doktor.

Dr. Zlatan Alić odgovorio je na poziv Oslobođenja i potvrdio komunikaciju sa studenticom. Kaže da su to mlade, ambiciozne generacije, te da mu je studentica lično dala broj telefona.

Novi skandal na UKC Tuzla: Stekao titulu primarijusa, pa porukama uznemiravao studenticu

U prvi mah nije znao o kakvim porukama je riječ, a nakon što smo mu pročitali sadržaj poruka koje su stigle na adresu Oslobođenja ovako je tekao razgovor sa doktorom.

Oslobođenje: Jeste li Vi slali ove poruke?

Dr. Alić: Pa jesam, nije to ništa ozbiljno….Ono kolegijalno znate

Oslobođenje: Ništa ozbiljno?

Dr. Alić: Možemo li se naći uživo da razgovaramo o ovome?

Oslobođenje: Zovem vas iz redakcije iz Sarajeva

Dr. Alić: Ona je godište moga sina, pisao jesam, to su ambiciozne generacije, dolazi ona tu na praksu… Ništa tu nije bilo

Oslobođenje: Jeste li je zvali više puta ili ste samo poruke razmjenjivali?

Dr. Alić: Nisam je zvao,…. ne… nisam, ovaj, eto to je sve.

Oslobođenje: Je li bilo fizičkog kontakta prema studentici?

Dr. Alić: To je sve bilo na kolegijalnoj relaciji, nije, nije ništa…

O ovom slučaju, kao što se vidi, postoje dvije strane priče uz određena poklapanja, mnogo je odstupanja. Iako dr. Alić kaže da nije bilo poziva upućenih studentici, fotografije sa datumima govore drugačije. Autentičan je i broj na koji smo upravo i mi dobili dr. Alića, piše Oslobođenje.

Iz UKC Tuzla i Medicinskog fakulteta UNTZ niko se do sada nije oglasio o ovom slučaju, iako studentica navodi da je i njih obavijestila o svemu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79