“Primorani smo izaći na ulicu i tražiti pravdu”

U Sarajevu će danas u 14 sati biti održani protesti zbog nerasvjetljene smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Ovim povodom oglasili su se i roditelji male djevojčice na Facebooku.

– Tri mjeseca od smrti naše djevojčice Džene Gadžun, primorani smo izaći na ulicu i tamo tražiti pravdu. Nezadovoljni dosadašnjim radom Tužilaštva Kantona Sarajevo, odlučili smo se na ovaj korak kako bi jasno i glasno rekli da više ne želimo čekati – napisala je majka Amila na Facebook stranici Protesti Pravda za Dženu.

Napisala je kako su nezadovoljni dosadašnjim radom Tužilaštva KS, te su se odlučili se na ovaj korak kako bi jasno i glasno rekli da više ne žele čekati.

– Dva mjeseca od smrti naše djevojčice Džene, kompletiran je i nalaz obdukcije, koji je dostavljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo, no međutim, mi do dana današnjeg nemamo apsolutno nikakvih infomacija. Šta je pokazao obdukcioni nalaz? Koji je uzrok smrti naše djevojčice? Hoće li i kada biti otvorena istraga? Ko je odgovoran?

Čitav niz pitanja, a odgovora nema.

Čekali smo i previše. Ne želimo doživjeti sudbinu porodica koje godinama čekaju na pravdu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79