Prioritet Vlade Kantona Sarajevo će biti porodice sa 3 i više djece!?

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović i ministar kulture i sporta KS Samir Avdić primili su delegaciju Udruženja “Porodice 3+”, predvođenu predsjednikom Mustafom Vlahovljakom i predsjednikom Skupštine Nedžadom Prazinom, s kojima su razgovarali o definisanju pronatalitetne politike u Kantonu Sarajevo i kreiranja boljeg okruženja za višečlane porodice.

Ministrica Prvulović i ministar Avdić su istakli da je pronatalitetna politika opredjeljenje i prioritet ove vlade. Naglasili su da će Vlada Kantona Sarajevo u narednom periodu realizirati i podržavati realizaciju aktivnosti u cilju uspostavljanja sistemske zaštite i podrške porodicama sa troje i više djece u Kantonu Sarajevo i osnaživanju višečlanih porodica.

Predstavnici Udruženja informirali su ministre o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju porodice sa troje i više djece te prezentirali inicijative koje su formulisali sa ciljem bolje zaštite tih porodica i stvaranja efikasnog sistema podrške, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79