Pripadnici FUP-a defileom kroz Sarajevo obilježavaju svoj dan

Sutra će u Sarajevu povodom obilježavanja “Dana policije u Federaciji BiH” biti upriličen svečani defile Federalne uprave policije (FUP).

Od 12:00 do 13:00 sati na relaciji Vraca – Skenderija – Vijećnica – Vječna vatra – Skenderija – Marijin Dvor – Dolac Malta – Vraca pripadnici FUP-a će održati svečani defile u kojem će učestvovati policijski službenici sa službenim vozilima (specijalistička policijska vozila “Bov”, motocikli, kvadovi, označena i civilna policijska vozila).

Cilj defilea je da se građanstvu i predstavnicima medija predstavi samo dio snaga FUP-a i kapaciteta koje koriste u cilju stvaranja sigurnog okruženja.

Defile će biti propraćen iz helikoptera Federalne uprave policije, koji ujedno čini sastavni dio ove svečane ceremonije.

“Ovo je izuzetno važan dan u kojem ćemo po ko zna koji put pokazati naše zajedništvo, jer je temeljna svrha postojanja Federalne uprave policije upravo zaštita i sigurnost svakog građanina u Bosni i Hercegovini”, saopćeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79