Pripadnici Granične policije BiH u humanitarnoj misiji: 250 paketića za bolesne mališane

Pripadnici Granične policije BiH, uz niz operativnih akcija koje kontinuirano realiziraju s ciljem suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, ne zapostavljaju ni akcije humanitarnog karaktera. Naime, povodom nadolazećih blagdana, pripadnici Granične policije su, 20. prosinca 2021. godine, pripremili i dijelili darove djeci s poteškoćama u razvoju i oboljelima od raka.

250 paketića je podijeljeno Udruzi Iskra iz Banjaluke, Humanitarnoj udruzi Fra Mladen Hrkać iz Širokog Brijega, Udruzi Srce za djecu iz Sarajeva, Društvu za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Kutak sreće u Širokom Brijegu i Općoj bolnici Odjelu pedijatrije u Sarajevu.

Pripadnici GPBiH su ovom plemenitom akcijom izmamili osmijeh i radost djeci i time još jedanput pokazali veliko srce i humanost na djelu. Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija Granične policije BiH, a svakako će se ovakve aktivnosti nastaviti i u budućnosti, naravno, u skladu s mogućnostima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79