Pripadnici MUP RS-a dobiće nove uniforme

Policajci će dobititi ove godine nove uniforme. To je potvrdio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS nabavlja nove uniforme za pripadnike tog ministarstva.

Prethodna nabavka uniformi od kompanije KM Trade podigla je dosta prašine jer su domaći proizvođači tvrdili da je tender specifikacijama bio prilagođen upravo toj kompaniji iz Visokog. Ovaj put, tvrdi ministar Lukač, moglo bi biti drugačije.

Lukač tvrdi i da prethodni tender kada je od kompanije KM Trade, 2017 godine, nabavljena uniforma u vrijednosti 7,3 miliona maraka sa PDV-om nije bio namješten nikome. Tada je specifikacijama ukazivano na američki brend 5- 11 čiji uvoznik u BiH je bila jedino firma KM Trade.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić pozdravlja mogućnost da domaće firme dobiju posao sa MUP-om ali tvrdi da su javne nabavke inače sporne kada je MUP u pitanju.

Na prethodni tender iz 2017. godine javila se samo kompanija KM Trade iz Visokog koja je i dobila posao sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79