Pripadnici sarajevske brigade HVO-a ogorčeni: “Ratni dezerter dao počast braniteljima”

U organizaciji Koordinacije Udruga HVO-a Županije Sarajevo, jučer je obilježena 32. obljetnica osnutka HVO brigade “Kralj Tvrtko” na mjestu predviđenom za izgradnju spomenika posvećenom svim poginulim i preminulim braniteljima Kantona-Grada Sarajeva, pripadnicima HVO brigade “Kralj Tvrtko”, pored crkve Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu.

Brojni pripadnici sarajevske brigade HVO-a, “Kralja Tvrtka”, nakon objavljivanja fotografije sa jučerašnjeg obilježavanja 32 obljetnice osnutka brigade HVO u Sarajevu, ostali su zaprepašteni kad su prepoznali jednog od kako je navedeno “brojnih hrvatskih dužnosnika”.

Dakle treći slijeva nalazi se Ivica Bošnjak,koji je tu prisustvovao u svojstvu Zamjenika ministra sigurnosti BiH. I ništa tu ne bi bilo sporno, pojašnjeno je Crnoj-hronici da počast 102 palih hrvatskih branitelja ne odaje ovaj ratni dezerter.

Naime, Ivicu Bošnjaka rat je zatekao u rodnom Kreševu na dužnosti na dužnosti pomoćnika komandira Stanice policije Kreševo. Nakon što je i Kreševo zahvatio vihor rata, Bošnjak je Kreševo zamjenio isturenim komandnim mjestom u Njemačkoj, ostavivši svoje sugrađane na milost i nemilost ratnim zbivanjima.

Dakle, pripadnici sarajevskog HVO, koji su nam se ovim povodom obratili iskazuju svoje ogorčenje da jedna ovakva osoba sa sramnom ratnom prošlošću dobiva priliku za paradiranjem na mjestu koje mu zasigurno ne pripada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79