Pripadnik MUP-a KS se snimao dok je privodio repera Cunamija?

Sarajevski reper Emin Hadžiajlić – Cunami jučer je priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a nakon što je pušten objavio je story na Instagramu na kojem je vidljivo kako ga snima čovjek u policijskoj uniformi.

Također, reper je objavio i fotografiju na kojoj policajac drži lisice, a koju je prema svemu sudeći uslikao policajac.

Naime, Cunami je priveden zbog iscrtavanja grafita po tramvajima, a činom objave snimka navodnog privođenja veliča vandalizam, ali i ponižava službene osobe.

Međutim, ako je čovjek u policijskoj uniformi pripadnik MUP-a KS i ako je snimao i fotografisao Cunamija tokom obavljanja svoje dužnosti odnosno tokom privođenja je krajnje poražavajuće i za svaku osudu, piše Klix.

Također, ukoliko se utvrdi da je pripadnik sarajevske policije snimao repera tokom privođenja očekuje se da isti bude sankcionisan od strane MUP-a KS.

Cunamijev tag “Rulof” je prepoznatljiv u sarajevskom javnom prijevozu, liftovima i drugim objektima. Upravo taj grafit se našao na jednom od tramvaja na kojima je pričinjena šteta tokom noći.

Podsjećamo, jučer je KJKP GRAS je prijavio policiji da su vandalizovani tramvaji u vrijeme dok su bili parkirani na dijelu tramvajskih šina od Željezničke stanice prema stanici “Muzeji”.

Policijski službenici MUP-a KS su u kratkom vremenskom periodu identifikovali i pronašli osobu koja se dovodi u vezu vandalizmom te priveli Emina Hadžajlića – Cunamija.

Nakon što je utvrđeno da nije riječ o krivičnom djelu, uručena mu je kazna, a on je pušten kući. Prema važećoj Odluci, Cunami će zbog pisanja po javnom prijevozu morati da plati od 150 do 450 KM.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79