Pripadnika OS BiH Ensada Medića ušau u vatrenu stihiju kako bi spasio sugrađanke

Čovjek ne može birati vrijeme u kojem će se roditi i živjeti ali može birati trenutak kada će pomoći drugima u nevolji. Heroj dana, naš sugrađanin Ensad Medić, pripadnik Oružanih snaga BiH sinoć je među prvima pritekao u pomoć u gašenju požara koji je zahvatio porodičnu kuću Alije i Hafe Alić u mjestu Sovrle, područje mjesne zajednice Podlugovi u Ilijašu.

Nakon brojnih reakcija na društvenim mrežama ovaj herojski čin, zaslužio je svu našu pažnju te smo uspjeli da sa Ensadom stupimo u kontakt i iz prve ruke saznamo šta se to zapravo desilo.

“Nisam bio prvi na licu mjesta ali sam bio prvi u potkrovlju, dio kuće najviše zahvaćen vatrom. Popeo sam se na sprat preko balkona sa crijevom kako bi pokušao gasiti vatru. Vatrogasci su bili tu, ništa se nije vidilo, sve e bilo u plamenu, na svu sreću u ispomoć je došlo još nekoliko vatrogasnih cisterni sa vodom te se sve brzo završilo.”

(FOTO) Dvije sestre trebaju našu pomoć: Vatra im uništila kuću!

“Svaka čast vatrogascima, bilo je nekoliko ekipa na terenu koji su učinili sve da se požar ugasi.”

“Ja živim u blizini i učinio sam ono što sam u trenutku smatrao ispravnim, ugledavši požar došao sam na lice mjesta kako bi učinio sve da pomognem, ne smatram to herojstvom već odlukom da u kriznim situacijama treba ostati pribran i pomoći onoliko koliko se može.” kazao je za portal IlijašNet Ensad.

“Zaista mi je žao i suosjećam sa njima, izgubile su krov nad glavom, nadam se da će se ubrzo pronaći riješenje za sanaciju njihove porodične kuće, šteta je ogromna, ali je bitno da niko nije povrijeđen.”

Moramo napomenuti da je Ensad kao pripadnik OS BiH prošao razne vidove obuke koje se odnose na spašavanje života i imovine u raznim kritičnim situacijama pa tako i u slučaju požara.

Veliko hvala ekipama PVJ KUCZ, ekipama iz Ilijaša i Vogošće, koji su profesionalno obavili svoj zadatak na gašenju požara.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79