Pripremite kišobrane: Najavljen jači pljusak, naredna sedmica nije ništa bolja

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo i Sokolac 11; Bugojno, Jajce i Livno 12; Srebrenica 13; Grude, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Prijedor 15; Bihać, Brčko, Mostar i Trebinje 16; Gradačac 18; Neum 19 stepeni.

Danas u Bosni i Hercgovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje slaba kiša ili lokalno jači pljusak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana:

U ponedjeljak, 27.05.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 9 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U utorak, 28.05.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se uglavnom prognoziraju u Hercegovini. U Bosni su pljuskovi rijeđi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24°C.

U srijedu, 29.05.2019., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Pljuskovi se prognoziraju većinom za područje Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U četvrtak, 30.05.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer sa juga na sjever, u Hercegovini poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su relativno povoljne, mada će u drugom dijelu dana opšta slika biti nešto lošija. Izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kod osjetljivijih osoba uzrokovaće slabiju glavobolju, umor, dekoncentraciju. Moguće je i da pljusak mjestimično pokvari ugođaj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments