Pripremite se, stiže drastično zahlađenje: Meteorolozi najavljuju veliki pad temperatura, sa sjevera prijete mutni oblaci

Za one kojima trenutne vrućine izuzetno teško padaju, bit će to pravo osvježenje

Pripremite se, iduće sedmice stiže drastično zahlađenje: Meteorolozi najavljuju veliki pad temperatura, sa sjevera stižu mutni oblaci

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, već od ponedjeljka stiže velika promjena vremenskih prilika u cijeloj Bosni i Hercegovini, a uz kišu, pljuskove i grmljavinu stižu i niže temperature.

U nedjelju, 7. jula, bit će pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera uvjetovat će kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekujeu uglavnom u Bosni.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i istoku do 37 stupnjeva.

U ponedjeljak, 8. jula, u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavine će postepeno oslabiti, a mjestimično i prestati. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim djelovima Hercegovine i sa kišom.

Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 stupnja.

U utorak, 9. jula, pretežno oblačno vrijeme sa kišom i uglavnom svježije. Nešto više padavina očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima.

Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stupnjeva.

Prema najavama svjetskog meteorološkog sajta Accuweather, narednih dana bit će još svježije, a u četvrtak se u Sarajevu i centralnim dijelovima BiH najavljuje mnogo kiše i maksimalne temperature od tek 19 stepeni.

Za one kojima trenutne vrućine izuzetno teško padaju, bit će to pravo osvježenje prenosi Depo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments