Prištinski zvaničnik: Srbija donira vakcine afričkim zemljama kako ne bi priznale Kosovo

Iz kabineta predsjednice Kosova Vjose Osmanni stigao je komentar na donacije vakcina iz Srbije zemljama Afrike, uz tvrdju da je riječ o “PR triku” da zemlje ne priznaju tzv. Kosovo.

Šef kabineta predsjednice Kosova Vjose Osmani, Bljerim Velja, nazvao je danas “uzaludnim PR trikom” to što je Srbija donirala vakcine protiv koronavirusa afričkim zemljama.

Ocijenio je da to pokazuje da Beograd nije voljan za normalizaciju odnosa sa Prištinom.

Velja tvrdi da je srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković, koristeći vakcine protiv Covida-19, koje su donacija Rusije, pokušao da ove sedmice “namami Keniju, Zimbabve, Zambiju, Namibiju i Angolu da ne priznaju Kosovo”.“Uzaludan PR trik koji samo pokazuje da Srbija nije voljna da normalizuje odnose sa Kosovom”, napisao je Velja na Twitteru.

Uz to je Velja podijelio i vijest od 19. avgusta, kada je Selaković doputovao u Zimbabve, čime je započeo zvaničnu posjetu zemljama juga Afrike kako bi im uručio vakcine protiv koronavirusa koje su donacija Srbije, prenio je Tanjug.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79