PRITVOR RADNICIMA OSUMNJIČENIH ZA IZAZIVANJE POŽARA NA BENZINSKOJ PUMPI!

Okružni sud u Doboju odredio je pritvor od mjesec dana muškarcima čiji su inicijali S.S. (21) i R.L. (28) iz Dervente zbog sumnje da su izazvali požar na benzinskoj pumpi “Slavuljica Petrol” u toj opštini, pričinivši materijalnu štetu veću od 100.000 KM, saopšteno je iz dobojskog Okružnog tužilaštva.

S.S. i R.L. su osumnjičeni da su po dogovoru 20. novembra u 3.30 časova zapalili unutrašnjost objekta benzinske pumpe nakon čega se vatra proširila i na prostor iznajmljen u zakup, usljed čega je objekat pumpe u potpunosti izgorio.

Za oštećenog vlasnika S.M. nastala je materijalna šteta veća od 100.000 KM.

Mjeru pritvora dvojici osumnjičenih za krivično djelo paljevina sudija za prethodni postupak je odredio 23. novembra.

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili uništiti dokaze, te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, s obzirom na to da je riječ o krivičnom djelu za koje može biti izrečena kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79