Pritvor za Faika Brčaninovića (66) iz Živinica zbog navođenja na prostituciju

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Živinice stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Faika Brčaninovića (66) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

Brani se sa slobode

Brčaninović je osumnjičen da je u periodu od januara 2020. do avgusta 2021. godine u Tuzli, Živinicama, Lukavcu i Brčkom poticao više žena na prostituciju i učestvovao u organiziranju pružanja se*sualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist. Dio novca od pružanja seksualnih usluga je davao oštećenim ženama, a dio zadržavao za sebe, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je Sektor kriminalističke policije MUP-a TK prema nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Živinice 16. novembra ove godine izvršio pretrese na više lokacija u Živinicama, Tuzli, Kalesiji i Brčkom, kada su tri osobe lišene slobode.

Nakon kriminalističke obrade ove osobe su, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predate u nadležnost Tužilaštva.

Istraga za navođenje na prostituciju otvorena je i protiv ženske osobe M. B. iz Kalesije, koja je osumnjičena da je s Brčaninovićem učestvovala u jednoj radnji u organiziranju pružanja seksualnih usluga. Nakon ispitivanja u Tužilaštvu ova osoba je puštena da se brani sa slobode.

Pretresen stan u Tuzli

Istraga je otvorena i protiv I. K. iz Tuzle koji je osumnjičen za krivično djelo neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Pripadnici SKP MUP-a TK su prilikom pretresa stana ove osobe u Tuzli kod njega pronašli pištolj i municiju koje je posjedovao bez važeće dozvole za držanje oružja.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, te je za Brčaninovića stavio prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79