Priveden Adi Nukić iz Sarajeva: I ranije privođen zbog iznude i utaje novca

Nastavljajući aktivnosti na borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pronašli i lišili slobode lice inicijala A. N. iz Sarajeva.

Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, vrše se određeni pretresi na području Kantona Sarajevo s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Lice lišeno slobode će biti zadržano u prostorijama za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a imajući u vidu da je akcija u toku, više informacija će biti poznato tokom sutrašnjeg dana.

Kako saznaje Raport on je lišen slobode nakon dešifriranja poruka iz Sky aplikacije, a postoje indicije da je učestvovao u aktiviranju eksplozivnih naprava na imovini narkodilera iz Istočnog Sarajeva Aleksandra Nikolića.

Kako saznaje isti medij istražitelji vrše pretrese na nekoliko lokacija u Sarajevu odakle izuzimaju tragove i dokaze. Jedna bomba je bačena na Nikolićevu kuću, a druga na njegov “Rent a Car” firmu “Star”. Druga je bačena na kafić Moka.

Inače Nikolić je uhapšen u akciji Transporter i u pritvoru je.

Osumnjičeni Nukić blizak je ranije uhapšenima Admiru Arnautoviću Šmrku i Elvis Keljmendiju.

Lišen slobode i 2015-te godine zbog prisvajanja automobila

Navodno, Nukić je u četiri navrata prisvajao tuđa vozila. Za peto vozilo koje je prisvojio od vlasnika je tražio novac za povrat.

Inače, Nukić je po istim ovim djelima dobro poznat policiji jer ga je za prodaju njegovih automobila automafiji prošle godine optužio Denis Stojnić, najbolji bh. MMA borac. Tada je upravo zbog toga Nukić i dobio žestoke batine.

Počekom januara prošle godine sarajevska policija privela je Denisa Stojnića (33), zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lihvarstvo nad Adijem Nukićem iz Sarajeva. Stojnić je tada kazao da je namjeravao otvoriti rent-a-car firmu i prepustiti posao Adiju Nukiću misleći da ga neće prevariti, no, kako je kazao tada, upravo se to desilo.

Stojnić je tada kazao kako je Adi njegovih pet auta, i još jedno vozilo predao automafiji zbog nekih njegovih dugova. Poslije toga su ga pozvali i kazali mu kako Nukića drže i da će ga pustiti i vratiti vozila ako donese 55.000 KM. Otišao je i predao novac te izvukao Adija koji je tada bio sav modar. No, Adi mu nije vraćao novac koji mu je bio dužan te ga je, kako je tada kazao Stojnić, još i prijavio za lihvarenje. Danas Stojnić ne želi više razmišljati o onome što se dogodilo.

“Ovaj slučaj za mene je već odavno završen. Nukić je povukao optužbe protiv mene i prijatelja među kojima je bio i Dino Ćehajić i sada smo u dobrim odnosima. Sve se na kraju dobro završilo. Oprostio sam Adiju, jer je to osobina velikih ljudi i samo to oni mogu”, kazao je Stojnić nakon informacija o hapšenju Nukića.

U sarajevskoj policiji nam je potvrđeno da je o cijelom slučaju obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te da je Nukić predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navednog lica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79