Priveden Albanac koji je teško ranio državljanina BiH, a Srbijanca likvidirao

Španska policija privela je muškarca osumnjičenog da je u julu prošle godine u Grenadi likvidirao državljanina Srbije.

Zbog pucnjave u kojoj je državljanin Srbije nastradao, a jedan državljanin BiH teško ranjen, lišeno je slobode pet osoba, međutim, za ubicom se tragalo do jučer.

U pitanju je Albanac koji se lažno predstavljao kao Italijan i koji se sve vrijeme krio u gradu Adri.

On je uhapšen u utorak u ranim jutarnjim satima. Elitne jedinice civilne garde upale su u kuću i uhapsili su ga prije nego što je uspio da pobjegne kroz krov. On je htio da izađe na posrednu ulicu, međutim tamo ga je sačekala grupa policajaca.

Podsjetimo, Srbijanac je stradao u krvavom obračunu kod Grenade, koji se dogodio 13. jula prošle godine nešto prije 19 sati. U pucnjavi je ranjen državljanin Bosne i Hercegovine, koji je helikopterom prebačen u bolnicu i nalazio se na odjeljenju intenzivne njege.

Španska policija potvrdila je tada za Telegraf.rs da je ubijeni Srbijanac imao 44 godine, ali njegov identitet nikada nije saopćen.

Motiv za zločin i dalje nije poznat, a spekuliše se da je došlo do obračuna dvije kriminalne bande oko trgovine drogom.

U srbijanskog državljanina je navodno ispaljeno više projektila i stradao je na mjestu događaja, dok je državljanin BiH zadobio ranu u predjelu stomaka. Ljekari odjeljenja za neurotraumatologiju uspjeli su da ga stabilizuju.

Kako su tada prenijeli španski mediji, sve je ukazivalo na to da su se dvije kriminalne grupe srele na jednom od parkinga na područja brane Rules, mjestu na pola puta između obale Granade i glavnog grada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79