Mersim Saljević bio taksista koji je Šumana prevezao do Zenice nakon likvidacije u Sarajevu

Taksista Mersim Saljević, koji se sumnjiči da pomogao Ademu Šumanu nakon ubistva Farisa Pendeka u sarajevskom naselju Otoka 28. januara, bio je na radnom mjestu tu noć i obavljao vožnje.

Međutim, poziv za vožnju do Zenice je dobio na privatni telefon, a ne na službeni, saznaje Klix.ba.

Iako je odbrana Mersima Saljevića jučer kazala da on nije imao predumišljaj jer je, kako je na jučerašnjem ročištu navedeno, preuzeo vožnju od kolege, ispostavilo se da je dobio poziv na privatni broj.

 

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio Jasmin Zajko, direktor Žutog taksija, čiji je Saljević uposlenik.

Kako nam je kazao, Saljević je zaposlen u Žutom taksiju od 22. septembra prošle godine i do sada nije bilo pritužbi na njegovo ponašanje.

Čekali smo ga u ponedjeljak da se izjasni, kako bi mu bila izrečena disciplinska mjera nakon što je ustanovljeno da je obavio vožnju na osnovu privatnog poziva.

Politika firme je da se takve vožnje ne mogu raditi te sve mora ići preko službenog broja telefona. Ta vožnja jeste uredno naplaćena, ali bez obzira na to ga je čekala disciplinska mjera. Međutim, nije dobio priliku da se o tome izjasni jer je priveden”, rekao nam je Zajko.

Osim toga, tužiteljica je kazala da je Saljević, koji je trećeosumnjičeni, u trenutku kada je priveden bio pod dejstvom amfetamina.

On je Šumana nakon ubistva na Otoci prevezao do Zenice te se vratio u Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79