Priveden Ibrahim Hadžibajrić!

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić priveden je u večernjim satima u okviru akcije “Start”.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, pretresi su se vršili na više od 20 lokacija u Kantonu Sarajevo, a učestvovalo je oko 150 policijskih službenika.

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila, javlja N1.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

“Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima”, rečeno je ranije.

Podsjetimo, od jutros su se na različitim lokacijama vršili pretresi objekata koji se dovode u vezu sa načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem. Akcija se provodi pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Također, Općinski sud u Sarajevu potvrdio je danas optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79