Priveden Iračanin, jedan od vodećih organizatora međunarodnog krijumčarenja migranata

Inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA) locirali su i priveli državljanina Iraka inicijala S.J.

Akcija je izvedena na osnovu operativnih podataka koje su prikupili inspektori za strance, a Iračanin je priveden u petak na području Općine Stari Grad.

Za navedenu osobu je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog svoje povezanosti sa organiziranim kriminalom te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar. Naime u pitanju je osoba koje je jedno od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koja se dovode u vezu sa gore navedenim Iračaninom te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njihovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati sve neophodne aktivnosti, u cilju davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79