Priveden muškarac zbog oštećenja spomenika palim Krajišnicima

Banjalučka policija privela je Banjalučanina čiji su inicijali V. G., koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo prisvajanje, uništenje ili oštećenje spomenika kulture, zaštićenih objekata prirode ili drugih predmeta od posebnog kulturnog ili historijskog značaja, jer je upotrebom zapaljive tečnosti oštetio plato spomenika.

O svim saznanjima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, dostavi izvještaj protiv osumnjičenog za ovo krivično djelo, saopćila je Policijska uprava Banja Luka.

Službenici Policijske uprave Banja Luka su 20. septembra operativnim radom na terenu došli do saznanja da je nepoznato lice oštetilo spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu i istog dana identificirali i uhapsili osobu čiji su inicijali V. G. prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79