Priveden sin Sinana Sakića

Rašid Sakić, sin nedavno preminulog pjevača Sinana Sakića, u srijedu uvečer je ponovo uhapšen, ovoga puta zato što je u Loznici pretukao i opljačkao jednog krojača u Loznici, prenosi Kurir.rs.

Rašid i njegov drug M. Č. su upali u krojačevu radnju, gazdu pretukli i opljačkali, a nakon toga mirno otišli u kafić i naručili piće.

Upravo u kafiću ih je uhapsila policija kojoj je opljačkani i pretučeni krojač prijavio razbojništvo.

Sinanov najstariji sin je privođen još kao maloljetnik, i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. Karijeru je nastavio i kada je napunio 18 godina. U akciji “Sablja” priveden je, i to pod sumnjom da je jedan od šefova organiziranog kriminala u Loznici.

Posljednji put iz zatvora je pušten sredinom prošlog aprila, nakon što je u Padinskoj skeli izdržao 12-godišnju kaznu zbog ubistva Dragoljuba Despotovića i pokušaja likvidacije Radomira Lazića, kao i posjedovanja droge, 22. maja 2002. godine u Loznici.

Samo nekoliko sedmica poslije Rašidovog puštanja iz zatvora njegov otac Sinan je 1. juna preminuo u porodičnom stanu u Beogradu, na Dorćolu, u 62. godini. Sinan nije odobravao to što je radio i javno ga je krivio i smatrao da treba da ispašta za napravljene greške. Popularni pjevač je u intervjuima medijima priznao da je sina u zatvoru posjetio samo jednom, dok ga u bolnici nije obišao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79