Priveden uposlenik Elektroprivrede HZHB: Žrtvu snimao, ucjenjivao i prijetio smrću

Policijski službenici Federalne uprave policije uhitili su u utorak 23. studenog djelatnika Elektroprivrede HZHB zbog više kaznenih djela, potvrđeno je za Bljesak.info iz ove uprave.

Kako saznajemo, osoba se sumnjiči za izvršenje kaznenih djela ”Neovlašteno optičko snimanje” iz člana 189. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ”Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ”Laka tjelesna ozljeda” iz člana 173. stav 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a sve u vezi člana 54. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ”Stjecaj kaznenih djela”, te člana 29. Zakona o ravnopravnosti spolova BiH.

U tijeku je kriminalistička obrada nad spomenutom osobom, potvrdili su iz FUP-a za Bljesak.info.

Prema navodim FUP-a o djelima osumnjičenog, radi se o neovlaštenom snimanju, seksualnom uznemiravanju pa i prijetnjama smrću.

Naime, Član 29. Zakona o ravnopravnosti spolova kaže da se radi o djelu kojim se ”na osnovu spola vrši nasilje, uznemiravanje ili seksualno uznemiravanje”.

Član 189. Kaznenog zakona Federacije BiH navodi pak da se radi o snimanju druge osobe ”bez njezinog pristanka u njezinim prostorijama” i tome da se osoba sumnjiči da ”takav snimak direktno prenese trećem ili tko mu takav snimak pokaže ili mu na koji drugi način omogući da se s njim direktno upozna” dok Član 183. istog zakona govori o ugrožavanju ”sigurnosti neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo”. Član 173. govori o nanošenju lakih tjelesnih ozljeda.

  Mrtav muškarac pronađen u prtljažniku autobusa u Tuzli

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79