Privedena i humanitarna i zdravstvena radnica?

Protesti grupe Pravda za Davida koji su održani večeras u Banjoj Luci završeni su hapšenjem aktivista.

Kako smo vidjeli na snimcima koji stižu iz ovog grada, specijalci su ubrzo nakon informacije da je otkazan koncert Harisa Džinovića (koji je trebao da se održi na Trgu Krajine, gdje su se održali i protesti) stigli na tzv. Davidov tgr i počeli s privođenjem.

U toj akciji je uhapšeno najmanje pet osoba, a kako je objavila majka ubijenog mladića Davida, Suzana Radanović, ponovo je uhapšen njegov otac Davor Dragičević.

Još uvijek se tačno ne zna gdje je Davor, a novinska agencija Srna tvrdi da je u bjekstvu.

Banjalučki novinar Slobodan Vasković je na svom blogu napisao da je privedena i Danijela Daca Rastešić, zdravstvena radnica i humanitarka iz Banje Luke koja je od početka uz Davora, Suzanu i grupu Pravda za Davida.

Zvaničnih informacija još uvijek nema.

Aktivisti su uhapšeni pet dana nakon prve akcije na Trgu Krajine, kada je Dragičević prvi put uhapšen, protesti na Trgu (koji se održavaju od marta 2018) zabranjeni, a drvena pesnica, cvijeće, svijeće i Davidovo srce sklonjeni.

Davidovo srce ponovo je večeras napravljeno na Trgu, ali je, nakon akcije specijalaca, ponovo uklonjeno…

 

RadioSarajevo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79