Privedena i Ivanova partnerica: Vrijeđala i urlala prilikom lišavanja slobode

Dvojica od trojice muškaraca koje je splitska policija uhapsila u četvrtak popodne u Solinu, zajedno s Ivanom Božićem, koji je vozilom dan ranije srušio policajca u Splitu, dobili su krivične prijave zbog pomoći počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela, piše Index.

Splitska policija privela je danas na Općinski prekršajni sud partnericu jednog od osumnjičenih da je pomagao u bijegu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva policajca.

Splitska policija kaže da su kriminalističkim istraživanjem potvrdili osnovanu sumnju da su 31-godišnjak i 22-godišnjak pomogli Božiću i oni su predani pritvorskom nadzorniku.  Splitska policija privela na Općinski prekršajni sud partnericu jednog od osumnjičenih da je pomagao u bijegu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubistva policajca.

Protiv nje su podnijeli optužni prijedlog za prekršaje iz člana 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kako je javio Dalmatinski portal, ona upala je u sigurnosnu zonu postavljenu oko kuće u Solinu u kojoj se skrivao bjegunac. Vikala je i vrijeđala policajce koji su je priveli pa je zbog toga prekršajno prijavljena.

Policija je za privedenu zatražila po 30 dana zatvora za svaki od dva prekršaja te zadržavanje u zatvoru da ne ponovi prekršaj, no nakon ispitivanja na sudu puštena je da se u nastavku postupka brani sa slobode. Sud će odluku o prekršajima za koje ju je policija prijavila donijeti naknadno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79