Privedena i službena lica u današnjoj akciji Staza: Pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa pružali podršku

Tužioci iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nalaze se ne terenu gdje koordiniraju rad ovlaštenih policijskih službenika.

U akciji učestvuje više desetina policajaca MUP-a RS, a lišenja i pretresi vrše se na više lokacija, na području Foče i Hercegovine.

Akcija je usmjerena na lica osumnjičena da su duži vremenski period vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga iz člana 195. KZ BiH, kao i nedozvoljenog prometa oružja, voje opreme i proizvoda dvojne namjene iz člana 193. KZ BiH. Prema prikupljenim dokazima, osumnjičena lica koja su pod istragom povezana su sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.

Pretresi po nalogu Tužilaštva BiH: Narkogrupa pala zbog aplikacije Sky, glavni osumnjičeni u bjekstvu

Meta akcija je veći broj osumnjičenih lica, koja su pod istragom i sumnjiče se da su imali podijeljene uloge u počinjenju teških krivičnih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi.

Tokom akcije, zaplijenjena je i veća količina opojne droge, a na području Foče, zaplijenjena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje djeluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije, ostvarena je značajna međunarodna saradnja. Među osumnjičenim licima ima i ovlaštenih službenih lica, koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

(FOTO) Pogledajte akciju MUP-a RS: Privedeno ukupno 19 lica, palo oko pola tone droge

U interesu istrage, tužilaštvo u ovom trenutku ne može saopštiti više detalja, a više informacija biće dostupno u narednim danima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79