Privedena žena iz Dervente zbog krijumčarenja droge: Oduzeto više od 3 kilograma skanka

Žena iz Dervente, koja je uhapšena u akciji “Ukrina 1” u kojoj je oduzeto 3,2 kilograma skanka, sprovedena je u Okružno javno tužilaštvo Doboj, a u poslijepodnevnim satima bit će predat i muškarac iz Bosanske Gradiške, rečeno je na konferenciji za novinare predstavnika Policijske uprave Doboj.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Dragan Sušić rekao je da je jučer na području Dervente pretreseno vozilo i lice i da je pronađena droga, a na području Bosanske Gradiške pretresena su tri stambena objekta i tri vozila i pronađeni ostaci marihuane i jedna prostorija koja je ranije služila kao laboratorija za proizvodnju ove droge, te određena količina puščane municije.

Prema njegovim riječima, za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojne droge Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnesen je izvještaj protiv ova dva lica, koja nisu od ranije poznata policiji.

Sušić je dodao da će Policijska uprava Bosanska Gradiška dokumentovati krivično djelo proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih sredstava.

Sušić je dodao da su jučerašnju akciju sproveli policijski službenici iz Dervente i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Bosanska Gradiška.

  Zašto političari iz RS-a ne žele razgovarati s s evropskim parlamentarcima: "Bojkot sastanka"

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79