Priznao da je pomogao Sanjinu Sefiću u bijegu pa sklopio sporazum sa Tužilaštvom: Prošao bolje nego što su tražili advokati?

Uskoro bi se moglo očekivati sklapanje sporazuma između Tužilaštva i Dine Alića, koji je također podnio prijedlog sporazuma, a očekuje se da bi to u narednom periodu trebao da uradi i Amar Salihović.

Saud Nišić sklopio je sporazum sa sarajevskim Tužilaštvom i priznao krivnju da je pomogao u bijegu Sanjinu Sefiću, koji je, nakon što je vozilom pregazio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić iz Sarajeva, pokušao da se sakrije u Srbiji. Kako saznaje Oslobođenje, Nišićeva odbrana predlagala je kaznu od godinu, sa rokom kušnje od dvije godine, no pristali su da mu se izrekne uslovna kazna od godinu i šest mjeseci, sa rokom kušnje od tri godine.

Sve znao

Interesantno je da je Nišić tokom suđenja tvrdio da nije znao da je Golf, koji je bio parkiran u njegovoj bašti, iza kuće, Sefićev, te da su tim vozilom usmrćene dvije djevojke. No, ispostavilo se da je ipak dobro znao šta se desilo i da je Golf Sefićev…

Podsjetimo, nedavno je počelo obnovljeno suđenje Sefiću i njegovim pomagačima Nišiću, te Dini Aliću i Amaru Salihoviću. Iako je danas trebalo biti održano suđenje Sefiću i ostalima, ono je iz nepoznatih razloga odgođeno.

Na narednom ročištu vjerovatno će biti odvajanje Nišićevog predmeta u odnosu na ostale u predmetu Sefić. Uskoro bi se moglo očekivati sklapanje sporazuma između Tužilaštva i Dine Alića, koji je također podnio prijedlog sporazuma, a očekuje se da bi to u narednom periodu trebao da uradi i Salihović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79