Priznao zločin: Draganu Ševi 18 godina zatvora za ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac

Okružni sud u Banjoj Luci danas će izreći presudu Draganu Ševi (41), optuženom za ubistvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova. Ovaj Sud je jučer prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je Ševo sklopio sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom, a u kojem pristaje da mu se izrekne 18 godina robije.

Dodatni dokazi

– Ne mogu vratiti vrijeme. Da mogu, to bih ispravio. Ali što je učinjeno, učinjeno je i iskreno žalim zbog toga, rekao je optuženi, koji je ranije izjavio da je dobrovoljno potpisao sporazum te naglasio da je svjestan da se odriče prava na suđenje i žalbu. Porodici ubijenog je izjavio saučešće te se nije protivio produženju pritvora u kojem se nalazi od decembra prošle godine. Tužilac Borislav Čekić je kazao da su sa sporazumom saglasni i oštećeni, odnosno iguman manastira Glogovac Dojčilo Vlajković. Čekić je naveo da je optuženi sarađivao sa istražnim organima i ukazao na dodatne dokaze koji su prikupljeni tokom istrage, piše Oslobođenje.

– Predloženom kaznom će se postići svrha kažnjavanja, pojasnio je Čekić i kao olakšavajuću okolnost na strani optuženog naveo činjenicu da ranije nije osuđivan, ali i priznanje.

Ključ u bravu

Zločin se dogodio u konaku manastira Glogovac, gdje je Ševo došao s namjerom da od monaha zatraži novac na zajam. Monah mu je rekao da on ne smije da mu daje novac od priloga.

Ševo je, vidjevši kesu s novcem na stolu, ustao i s leđa prišao monahu, a potom ga je dva puta ubo nožem u grudi. Sa stola je ukrao kesu u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 eura, 37 kuna i 10 dinara. Od ranjenog je tražio još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je ukrao još 510 KM i 110 eura. Žrtvu je zaključao u sobi i odnio ključ. Nakon ubistva je pobjegao, ali je dva dana poslije pronađen i uhapšen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79