Problematična firma koja gradi na Jahorini ponovo je u žiži javnosti u Srbiji

Mediji i opozicioni političari u Srbiji danima povezuju firmu Bauwesen sa SNS-om, vladajućom strankom u toj Srbiji. Ugovori ove firme su mnogima sumnjivi, o tome je pisano i ranije, a trenutno grade i hotel Vlade RS-a na Jahorini.

Narodni poslanik u Srbiji Srđan Milivojević je iznio i tvrdnje da su smjene u tužilaštvu te države također direktno povezane sa ovom firmom.Bauwesen godinama dobija milionske poslove od države i javnih preduzeća, a po pravilu je uvijek jedini ponuđač. U tome je ne sprečava ni činjenica da je odavno na crnoj listi državnih institucija, kao i to da su neki vlasnici, koji su se mijenjali tokom godina, osuđivani za privredni kriminal.

Mnogi koji su radili sa njima nisu bili zadovoljni urađenim poslom pa su se na njih tako žalili zbog sporosti i kašnjenja na izgradnji trgova u Nišu i Leskovcu. Zbog toga je ekipa N1 televizije iz Srbije posjetila Lazarevac da pronađe firmu i provjeri kako izgledaju poslovi koje je radila.

Jedan od najvećih projekata gradske opštine Lazarevac koji gradi ova kompanija su velelepini trg, fontana i ogromna garaža no projekat je ostao nezavršen. Također i balon fiskulturna sala u ovom mjestu dijeli istu sudbinu kao i trg i garaža. Igralište je započeto, ali radovi su obustavljeni, a objekat nije upotrebljiv.

Osim srbijanskih javnih ustanova, sa Buwesenomsarađuje i Vlada RS-a, a dogovorili su rekonstrukciju starog Doma Partizana na Jahorini.

Posao je težak sedam miliona dolara, a na tenderu su, kako je uobičajeno za ovu firmu, bili jedini ponuđači. Znajući da je za njih uobičajeno nepoštivanje ugovora i rokova, opravdan je strah da bi na Jahorini također mogli ostaviti ruglo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79