Problemi i strah od zaraze kod mještana Nahorevske ulice u Sarajevu, reagirao i ViK

Problemi i strah od zaraze kod mještana Nahorevske ulice u Sarajevu, reagirao i ViK


Stanovnici Nahorevske ulice u sarajevskoj općini Centar strahuju od izbijanja zarazne bolesti zbog toga što je, kako nam je rečeno, neko kanalizaciju priključio na kanal za oborinske vode. Kako nam je kazano, danima su trpjeli nesnosan smrad. U međuvremenu su reagirali iz preduzeća Vodovod i kanalizacija (ViK).

Prema riječima nezadovoljnih građana, neki od njih su privremeno napustili svoje domove strahujući za svoje zdravlje. Posebno su bili zabrinuti za zdravlje svoje djece. Kako su nam istakli, danima su apelovali da nadležni nešto učine, ali su oni prebacivali odgovornost jedni na druge.

Prema njihovim navodima, otpadne vode se slijevaju iz pravca od stambenog kompleksa Vrtovi sunca.

Iz ViK-a su nam kazali da su njihovi radnici 15. jula izašli na teren kako bi utvrdili šta je stvarni problem. Objasnili su o čemu je riječ.

“Okno u koje se Mibral (op. a. građevinska kompanija) privremeno priključio kao rasterećenje radi omogućavanja odvijanja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici Hamida Beširevića nije kišni kanal, već fekalni – mješoviti, koji je na terenu spojen u izvedenu separatnu kanalizaciju, niže u ulici Midhata Karića, i kao takav završi u kišnom kanalu pored zgrade u kojoj se najjače osjeti neprijatan miris”, naveli su.

Kako su istakli, pregledan je i fekalni kanal za koji je postojala bojazan da je prekinut radovima prilikom proširenja parkinga.

“Kanal nije u prekidu, već normalno funkcioniše. Kamerom je locirano mjesto gdje se fekalni kanal iz naselja uključuje na njega i ide prema ulici Nahorevska”, tvrde u ViK-u.

Naglasili su da su firmi Mibral dali uputstvo da odmah privremeno uz spoj iz ulice Hamida Beširevića naprave susjedni šaht na fekalnom kanalu koji je izgrađen u naselju Vrtovi sunca te da ga označe trakom, osiguraju i još zatrpaju vrećama pijeska.

Nadaju se da će ovom intervencijom riješiti problem građana te da će se u narednom periodu nastaviti radovi na razdvajaju mješovitog i kišnog kanala u ulici Midhata Karića. Upit o ovom problemu smo poslali i Općini Centar, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor prenosi Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija