Problemi sa izdavanjem pasoša i drugih dokumenata riješeni

Čitatelji našeg portala javili su nam da imaju problema sa izdavanjem ličnih dokumenata, odnosno da čekaju više nego što je predviđeno, zbog kako su oni naveli tehničkih problema pri izdavanju.

Tragom ove informacije kontaktirali smo Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka iz koje su potvrdili za Radiosarajevo.ba da su imali problema u radu sa serverom u subotu i jučer.

“Bilo je određenih zastoja, tehnički problemi su riješeni u subotu i jučer tokom dana. Bilo je nekih problema u subotu, nije jedan server radio pa smo vršili zamjenu. Jučer smo imali problema u vezi sa Banja Lukom i Srajevom, ali i te smetnje su otklonjene”, kazali su iz IDDEEA-e za Radiosarajevo.ba.

Iz ove Agencije su nam kazali da su sada problemi otklonjeni i da proces izdavanja dokumenata normalno funkcioniše. Naglasili su da ovakve smetenje zbog složenosti posla kojim se bave su sastavni dio posla.

Uzimajući u obzir da je u toku ljetna sezona, te da veliki broj građana naše zemlje produžava dokumenta, gužve mogu biti u nekim mjestima, ali u Agenciji nema nikakvih problema i sve se odvija u zakonski predviđenom roku, potvrđeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79