Problemi u radu BHRT-a: Moguće povećanje stepena naplate RTV takse

Predsjedavajući Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić i član Komisije Sanja Vulić, 20.5.2021. su sa članovima Upravnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH (BHRT) razgovarali o aktuelnom stanju i problemima u radu ove medijske kuće.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima povećanja stepena naplate RTV takse, kao i o problemima u realizaciji projekta digitalizacije javnih servisa u BiH, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Članovi Komisije, koji su posjetili BHRT u okviru svojih redovnih aktivnosti, razgovarali su sa članovima Upravnog odbora Ljubomirom Zuberom, Dejanom Radovanović Šarenac, Mufidom Memijom i Zoranom Krešićem.

Sastanku su prisustvovali i članovi Poslovodnog odbora BHRT-a Belmin Karamahmedović, Pejka Medić i Mario Vrankić, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79