Problemi u Srebrenici: Oštećeni malinjaci i voćnjaci, zatrpani putevi

Mokar i težak snijeg, koji je u noći sa ponedjeljka na utorak padao na području srebreničke općine nije se zadržao na kolovozima, ali je nanio velike štete, posebno na mladim voćnjacima i plantažama malina. Najviše su oštećeni oni malinjaci koji nisu orezani i povezani.

Saobraćaj na regionalnim putnim pravcima odvija se bez zastoja, dok se u desetak planinskih sela saobraćaj odvija otežano te zbog toga su đaci jutros kasnili na nastavu.

Najkritičnije je na putnom pravcu Podravanje – Luka na prijevoju Stublić- Vukoljin stan. Šarena bukva. Zbog novog snježnog nanosa, na toj dionici saobraćaj je obustavljen.

Ekipe za održavanje puteva u zimskom periodu već su na terenu te se tokom dana očekuje normalizacija saobraćaja na svim putnim pravcima ove općine. Snabdjevenost električnom energijom i vodom je uredno.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79