Problemi u srednjoj Bosni: Umjesto brze ceste dobili sastrugani asfalt

Dok se vlasti u BiH hvale s novim kilometrima autoputa koji se još neće koristiti, tamo gdje je saobraćaj frekventan putevi se sporo popravljaju. Na izuzetno prometnoj magistralnoj cesti Lašva – Travnik kojom dnevni promet prelazi brojku od 20.000 automobila već sedmicama se vozi po sastruganom asfaltu. To je izazvalo nezadovoljstvo lokalnog stanovništva jer su i ostale dionice u jako lošem stanju.

Ljuti su u ovom dijelu BiH i zbog odnosa vlasti koje su se potrudile da velika cestovna gradilišta obilaze ovo područje.

– Dok se u Hercegovini, oko Sarajeva, Zenice i Banjaluke gradi, ovdje se ulažu samo mrvice. Politike se bave nebitnim pitanjima za život građana, a tamo gdje treba ne radi se ništa, poručuju stanovnici srednje Bosne.

Oni će vam šaljivo reći da sto godina čekaju da se krene sa gradnjom brze ceste Lašva – Nević Polje čiji početak se pompezno najavljuje svake godine. Umjesto toga svake godine dobiju nove dionice na kojima se otežano saobraća.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79