Probosanske stranke će zajedno nastupiti na izborima u RS-u

Danas je u Doboju održan četvrti sastanak probosanskih stranaka koje djeluju na području RS-a u cilju dogovora oko eventualnog zajedničkog nastupa na Općim izborima koji bi se u BiH trebali održati 2022. godine.

Domaćin današnjeg sastanka bila je Nezavisna lista Doboj – Sevlid Hurtić, a na sastanku je učešće uzelo 12 političkih subjekata.

“Na današnjem sastanku učešće je uzelo dvanaest političkih subjekata i to: NLD, SDA, SDP, NB, PDA NiP, SBB, ZABiH, DF, Platforma za progres, NES, Hrvatski blok, HSBiH kao i Ćamil Duraković iz Srebrenice”, saopćeno je.

Kako se navodi u zaključcima nakon sastanka, sve strane su izrazile spremnost da jedinstveno nastupe na predstojećim izborima s ciljem osvajanja što više mandata u Narodnoj skupštini RS-a.

“Na sastanku je govoreno o zajedničkom nastupu na općim izborima 2022. godine u RS-u. Izražena je spremnost većine političkih subjekata da jedinstveno nastupe na predstojećim izborima, s ciljem osvajanja šest do osam mandata u Narodnoj skupštini RS-a”, navodi se.

Prema informacijama, naredni sastanak probosanskih stranaka trebao bi se održati polovinom oktobra u Srebrenici što će ujedno predstavljati i peti sastanak političkih opcija.

“Ovakvi sastanci će se i dalje održavati do momenta potpisivanja koalicije za jedinstven nastup. Sljedeći sastanak je dogovoren drugom polovinom oktobra u Srebrenici kao peti sastanak”, stoji u zaključku saopćenja probosanskih stranaka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79