Probudio oca pa mu oduzeo život: Evo kako je sin likvidirao jednom od najbogatijih Bošnjaka u Novom Pazaru

Novopazarska policija rasvijetlila je likvidaciju bogatog biznismena Nedžiba Kačara (60) i lišila slobode njegovog starijeg sina D. K. (25) zbog sumnje da je oduzeo ocu život.

Kačarov leš je, podsjetimo, pronađen u noći između nedjelje i ponedjeljka ispred njegove porodične kuće u novopazarskom naselju Rasadnik.Likvidirani biznismen je na vratu i tijelu imao vidljive povrede, a nakon tri dana temeljne istrage policija je identifikovala njegovog sina kao počinioca.

Dozivao u pomoć

Kako Kurir nezvanično saznaje, on je tokom saslušanja priznao ovo djelo.

– Sumnja se da je D. K. u ponedjeljak oko dva ujutru, sa hladnim oružjem u rukama, pokucao na vrata stana svog oca, koji je živio na spratu ispod njega. U trenutku kada je sanjivi Nedžib otvorio vrata, sin je nasrnuo na njega. Teško ranjeni Nedžib krenuo je da bježi ka prizemlju zgrade, gdje se nalazi stan njegovog punca i punice. Teturao se, padao, ustajao i dozivao u pomoć i na kraju pao u dvorištu, gdje je iskrvario – kazao je za Kurir dobro obaviješten izvor.

On dodaje da se D. K. potom hladnokrvno vratio u svoj stan, da bi se poslije nekoliko minuta priključio okupljenim članovima porodice koji su Nedžibu bezuspešno pokušavali da pomognu.

– Sljedećeg dana je bio i na sahrani u pešterskom selu Melaje, žalio je oca, međutim, od prvog dana bio je prvoosumnjičeni. Nakon lišenja slobode, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, poslije čega će biti saslušan Višem javnom tužilaštvu u tužilaštvu – kaže naš sagovornik i dodaje:

– U rješavanju slučaja policiji je dodatni problem bilo to što je tokom noći više osoba ulazilo i izlazilo iz Kačareve zgrade, pošto u njoj ima nekoliko stanova. Šta je bio motiv i dalje nije sasvim rasvijetljeno, a pretpostavlja se da su u pitanju dugogodišnji međusobni sukobi članova porodice. Likvidirani Kačar bio je godinama u lošim odnosima sa porodicom, a prije nekoliko godina pucao je na kuću svoje supruge, koja ga je napustila.

Biografija

Podsetimo, Nedžib Kačar, jedan od najpoznatijih i najbogatijih Novopazaraca, a posljednjih godina rijetko se pojavljivao u javnosti. Postao je poznat početkom devedesetih, kada je po povratku iz Francuske počeo da radi na otkupu deviza za jednu beogradsku banku, a ubrzo je osnovao i osiguravajuće društvo Sandžak broker. Trgovao je sa Turskom, osnovao je i političku partiju JUPI, a kasnije je Sandžak broker promijenio ime u Mond, koje je imalo više filijala. Osnovao je i Pešter banku, koju je ukinuo Mlađan Dinkić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79