Pročitajte dirljivu priču sestre koja je izgubila brata

Dijelovi motocikla bili su rasuti po cesti, a prema riječima očevidaca, Šehović je od siline udara pao na asfalt, dok se motocikl nekontrolirano nastavio kretati desetak metara dalje od mjesta kontakta s vozilom.

 

Međutim uz pokojnog Alena veže se još jedna dirljiva priča. “Ovo mi je jedna od najdražih ratnih fotki, jedva da sam i poznavao Alena, vidjeli smo se tri puta a imao sam osjećaj da se znamo čitavu vječost i jako je uveseljavao moj žvot. Posljednji susret je bio u kolovozu u Holiday Innu gdje je počeo raditi na filmu za Probu i neke Talijane. Naravno da me slučajni susret jako obradovao, znajući da bi uskoro trebala biti izložba ‘Djeca u ratu’ i naravno, on kao glavna zvijezda. Nažalost, ubrzo nakon toga je stradao u prometnnoj nesreći“, napisao je poznati sarajevski fotograf Milomir Kovačević Strašni na svom Facebook profilu.

loading...

Kovačevićeva fotografija dječaka iz opkoljenog Sarajeva obučenog u majicu s likom Mickyja Mausa, koji u ruci drži pušku, postala je jedan od najprepoznatljivijih simbola četvorogodišnje opsade.

Nakon Alenove smrti, njegovi prijatelji osnovali su na Facebooku grupu „Pravda za Alena“ putem koje ukazuju na postupke nemarnih vozača koji svakodnevno siju smrt na bosanskohercegovačkim cestama, a ujedno traže oštrije sankcije i odlučnije djelovanje pravosuđa Bosne i Hercegovine u ovakvim slučajevima.