Pročitajte EKSKLUZIVNO ispovijest momka koji je danas podigao transparent ispred pekare “Manja”

Redakcija portala Crna-Hronika EKSKLUZIVNO donosi priču s momkom koji je danas u Vogošći odgovorio na ratnohuškačkim stavovima jednog od vlasnika! Mladići ispred pekare “Manja” danas oko 14.30 sati odlučili odgovoriti na izjave Saše Trivića okačivši natpis “Srebrenica, 28. divizija”.

Njegovo ime je Samir Husić rođen 1992. godine u Srebrenici. Već sa 3 godine bio je nastanjen u firmi akumulatora u Srebrenici, tačnije u logoru. Po zanimanju je kuhar, oženjen i zaposlen.

“Danas ja i moj prijatelj Sadmin Mujić, inače obojica iz Srebrenice, napravili transparent.

Srebrenica se jednom desila i nikada nećemo zaboraviti a ni oprostiti. Ovo je sramota, vrijeđanje i veličanje zločinca. Vlasnik treba na robiju ili u Srbiju pa nek dole otvara pekare i veliča koga hoće! Mi, ratna generacija iz Srebrenice ovo nećemo dozvoliti u svom gradu!”

“Još jednom da naglasim da radnicima niko ništa loše nije rekao, i lično sam ušao i uz dužno poštovanje, pozdravio sve prisutne u pekari, i rekao da transparent niko ne smije dirati i da ga može skinuti samo dotični gazda ili policija! izjavio je Samir za Crnu-Hroniku.

“Ja sam u ratu ostao bez oca kojeg nikada nisam ni vidio, kao i 5 amidža. Sa majčine strane također sam izgubio dedu i dajdžu, inače inžinjera rudarstva, i tako sam ostao kao dijete bez ijednog muškarca u užoj i široj porodici!”

“U Srebrenici su mi zapalili sve što sam imao! Likvidirai su mi ono najdraže i jako teško mi je još kao klinac dom sam bio, kada druga djeca zvala babu, ja bukvalno nisam znao šta je to” govori Samir za Crnu-Hroniku.

Samir je otkrio odakle mu ideja za ovakav vid bojkota, ali i podrške svim građanima u BiH, da žele zaštiti svoje porodice od ovakvih izjava i ovakvih ljudi u svom gradu.

“Željeli smo svima pokazati da ne trebamo dozvoliti da neko priča o Srebrenici jer momentalno priča o našim najdražim koji su izginuli. Priča o našim najdražim koje nisam nikad upoznao, one koje nikad neću možda ni sahraniti” izjavio je Samir Husić za Crnu-Hroniku.

“Na transparentu je pisalo – SREBRENICA 28 DIVIZIJA – našeg komadanta Nasera Orića u kojoj su bili naši očevi i oni koji su se borili da mi danas ništa od države nemamo! Ja se osjećam nezaštićeno, povrijeđeno! ”

Podsjećamo, Saša Trivić je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz opis “Jedan jedini”, a “najavio” je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, “sarajevskih Srebrenica”. Na društvenim mrežama on je veličao i Radovana Karadžića, koji je osuđen na doživotni zatvor pred Međunarodnim sudom pravde.

 

Pogledajte ko su osobe koje su odgovorile na ratnohuškačke izjave vlasnika pekare “Manja”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79