Pročitajte koje alternativne pravce možete koristiti da izbjegnete saobraćajni kolaps zbog protesta

Zbog protesta demobilisanih boraca u potpunosti su blokirane saobraćajnice u Sarajevu, Zenici i Tuzli. Na više saobraćajnica u FBiH stvorene su kilometarske kolone i ogromne gužve, a višesatna čekanja možete izbjeći alternativnim pravcima.
“Iz Sarajeva možete preko Kiseljaka doći do Visokog, a odatle ići za Zenicu. Od Zenice ne možete ići dalje prema Doboju, zbog blokada”, rekli su za Klix.ba iz BIHAMK-a.

Građane koji putuju van granica BiH također upućuju na put preko Kiseljaka.

“Šaljemo ih putem Kiseljak – Busovača – Vitez – Banja Luka pa granični prijelaz Bosanska Gradiška”, rekli su iz BIHAMK-a.

Blokada je i na planinskom prevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), a građani koji idu iz Sarajeva prema Mostaru također mogu ići putem preko Kiseljaka.

“Mogu ići u Kiseljak, pa u Bugojno i onda okolo Prozor – Jablanica – Mostar”, rekli su.

Građani koji idu iz Sarajeva u Tuzlu mogu ići jedino preko Sokoca. Sa Sokoca mogu u Vlasenicu, pa Kladanj – Živinice gdje mogu krenuti prema Dubravama i onda preko Husinog ući u Tuzlu.

Podsjećamo, zbog protesta demobilisanih boraca odvijanje saobraćaja je u prekidu na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, u mjestu Donja Golubinja kod Žepča, na planinskom prevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), na petlji Šićki Brod u Tuzli, petlja Blatuša u Zenici i na Vogošćanskoj petlji u Sarajevu.

 

 

Crna hronika/Klix