Pročitajte poruke koje će nositi učesnici Povorke ponosa u Sarajevu

“Otpor s margine”, “Radnička klasa duginih je boja” i “Hoću da volim” samo su neke od poruka koje će danas nositi učesnici treće Bh. povorke ponosa koja se danas održava u Sarajevu.

Učesnici i organizatori porukama žele naglasiti poziciju marginalnih seksualnih grupa u našem društvu te borbu za jednakost svih u društvu.

Povorka se održava pod sloganom “Otpor s margine”, a bit će organizirna u vodu šetnja koja počinje u 12 sati u parku Safeta Isovića, nastavlja kroz ulicu Koševo, kao i ulicu Maršala Tita, a krajnja tačka bit će Trg BiH.

Sve zainteresovane za učešće podsjećamo da na ulazu moraju pokazati jedno od sljedećeg: 1. negativan PCR test (ne stariji od 72 sata), 2. negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata), 3. potvrdu o preboljenoj COVID-19 infekciji (ne stariju od šest mjeseci), 4. potvrdu o primljenoj vakcini (stariju od 14 dana) ili 5. potvrdu o revakcinaciji.

Zbopg održavanja Parade ponosa centralne sarajevske ulice su zatvorene za kretanje motornim vozilima. Osim toga, pješaci se ne mogu kretati ulicama za koje je procijenjeno da su u sigurnosnom riziku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79